Produkt og produksjon

Halmen som brukes i produksjonen av tapetet dyrkes hjemme hos oss på Semb Gård. Hvert år høster vi havrehalmen inn med selvbinder. Selvbinderen kutter og binder halmen sammen til julenek. Deretter lemper vi alle julenekene for hånd opp på svansen på traktoren før halmen kjøres inn på låven. Julenekene legges så for hånd utover i en stor tørke hvor den ligger og tørker i minimum et halvt år før vi kan begynne å bruke av den. Det er kun den beste halmen som brukes til tapetproduksjon. Hele vår tapet produksjon er i hovedsak håndarbeide for at topp kvalitet skal oppnåes.

Tapetet består av en kombinasjon av halm og tråder i ulike fargenyanser. Best mulig tilpasning til kundens ønsker vektlegges sterkt, og vi tilbyr mange ulike mønstre som hver kan veves i forskjellige farger. Mønstrene er alt fra de duse og naturlige til de mer “stramme” med, eksempelvis, svarte striper.

Tapetet leveres i to ulike høyder; 2.40 meter og 2.50 meter i den bredden man ønsker. Eks: Hvis totalsummen av et roms vegg/vegger er 2.40 meter høyde og 10.30 meter bredde, lager vi et tapetstykke på det målet. Rullen settes på høykant og rulles horisontalt på veggen. Dette gjør at man unngår skjøter på veggen.