top of page

Produksjon

Håndvevd stråtapet fra Biri Tapet er et miljøvennlig naturprodukt. Her finner du informasjon om hvordan tapeten produseres, hvordan du monterer og hvordan du tar best mulig vare på den.

Produksjon

Produksjonen foregår i låven hvor vi har vevstue. Hele produksjonen er i hovedsak håndarbeide slik at topp kvalitet oppnås. Halmen som brukes i produksjonen av tapetet dyrkes hjemme hos oss på Semb Gård. 

            

Råmaterialet som brukes er havrehalm. Vi følger nøye med på utviklingen og modningen av halmen gjennom hele sommeren, og høster kun inn den beste. Innhøstingen av halmen foregår med traktor og selvbinder. Selvbinderen binder halmen sammen til julenek. Julenekene blir kjørt inn på låven til tørking. Etter et års tid renses halmen og gjøres klar til å bli lagt i veven. 

Vedlikehold

Stråtapetet er av svært høy kvalitet, og holder seg like vakkert i år etter år. Hverken falmeflekker etter bilder og andre gjenstander eller spikerhull vil forekomme. Det eneste vedlikehold stråtapetet krever er enkelt renhold. Støvsug først og tørk deretter med en fuktig klut oppvridd i grønnsåpe og salmiakk vann. 

Tidløs eksklusiv brukskunst

Montering

Stråtapetet er enkelt å sette opp ettersom det ikke krever noen spesiell form for grunnarbeid. Fjerning av annen tapet, sparkling, pussing og grunning er unødvendig. Den kan stiftes rett på panel, plater o.l.

Ønsker du en utfyllende monteringsanvisning, ta gjerne kontakt. 

Gamle teknikker med et tidløst og moderne uttrykk

Stråtapetet er av svært høy kvalitet, og holder seg like vakkert år etter år

bottom of page